lån

Hvorfor velge refinansiering?

Hvorfor velge refinansiering?

editorial

Har du kommet i en situasjon der du har tatt opp smålån hos flere forskjellige långivere, eller valgt lån med en unødvendig høy rente? Da kan refinansiering kanskje være løsningen for deg, så du kan få bedre oversikt og samtidig spare penger på nedbetalingen av dine lån.

For deg som har flere lån

Har man lån hos 2, 3 eller flere forskjellige långivere og banker kan man raskt miste oversikten over renter, gebyrer og økonomien generelt. Du risikerer i verste tilfelle at du ikke får betalt til tiden, og at du derfor får enda høyere kostnader. Samtidig er det gjerne gebyrer på hvert enkelt lån, som gjør de totale kostnader unødvendig høye.

Derfor kan det være veldig smart å samle disse forskjellige smålån i ett samlet lån, både for å skape bedre oversikt og for å få en bedre økonomi. 

lån

Nettopp dette kan du gjøre med refinansiering. Her tar du nemlig opp et nytt lån som nedbetaler alle de eksisterende, og derfor sitter du bare igjen med ett samlet (og større) lån. Det endrer ikke på at du fortsatt har samme mengde gjeld, men det gir deg bedre oversikt over din økonomi og kan medføre lavere kostnader.

Refinansiering kan spare deg for mye

Slik er det altså flere fordeler med refinansiering, og du kan spare mye penger hver eneste måned. Du kan nemlig unngå forskjellige gebyrer ved å ha bare ett samlet lån, og samtidig får du muligheten til å forhandle på vilkårene.

Kanskje økonomien din har forbedret seg, så du kan få en lavere rente? Eller kanskje du vil velge en lengre nedbetalingstid for å få mer luft i økonomien? Dette er muligheter når du refiansierer, men avhenger selvfølgelig av din aktuelle situasjon.

Refinansiering er derfor en veldig god løsning for deg som enten har mange forskjellige lån, eller veldig dyre lån.