takplater

Kan man legge tak selv?

Kan man legge tak selv?

Kan man egentlig legge tak selv? Her skal vi se litt nærmere på om man kan legge tak selv, og hvilke taktyper man kan velge mellom. 

Når trenger jeg profesjonell hjelp?

Det er mange taktyper som krever at man får profesjonell hjelp av en taktekker, og da er det greit å kjenne sine egne begrensninger. Hvis man for eksempel har gått til innkjøp av et kostbar tak i naturskifer, så er det synd hvis det blir ødelagt fordi man insisterte på å gjøre hele jobben selv, i stedet for at man overlot det til profesjonelle som kunne klare brasene. Når det kommer til gjør det ble prosjekter er det i det hele tatt alltid lurt å ta en grundig vurdering på hva man kan klar selv og når det er best å bruke en profesjonell. Det er hvert fall ofte lurt å få et profesjonelt takfirma til å se på hva man trenger av tak på huset. Men noen taktyper kan man legge helt selv. Men hvilke? 

Taktyper man kan montere selv

Hvis du har bygget en carport eller et skur, så trenger du helt sikkert et tak for at skuret eller carporten skal oppfylle sin funksjon, nemlig å holde noe tørt for vær og vind. Vi lever i et kaldt land der sesongene skifter brått, og da er det greit å bygge konstruksjoner som er forberedt på det meste. Med takplater kan man montere taket på carporten eller skuret selv, og hvis man vil slippe mye lys inn, kan man velge de takplatene som er helt gjennomsiktige. Da får man helt andre muligheter enn med tradisjonelle taktyper. Man kan også få termotak og man kan velge bølgeplater som kan matche taket på huset ditt. Det finnes nemlig mange muligheter, og denne type tak kan du faktisk fint montere selv. Noen av de kan bare klikkes på og krever ikke komplisert verktøy.