mikrofon, mikrofoner

Lag din egen podcast hjemme

Lag din egen podcast hjemme

editorial

Det er blitt utrolig populært med podcast, og det finnes faktisk utrolig mange gode muligheter for å lage podcast helt selv hjemme om noe du liker eller kan mye om. Det skal vi se litt nærmere på her, så du vet akkurat hva du trenger for å komme godt i gang. 

Finn det helt riktige utstyret

mikrofon, mikrofoner

Noe av det viktigste med en podcast er at man sørger for at man har ordentlig utstyr. Som forbrukere finner vi oss jo ikke i ting som dårlig oppløsning på videoer lenger, og det samme gjelder med lyd. Vi er blitt vant til å høre god lyd både på musikk, radio og podcast, og dermed så er det også det vi forventer av nykommere og amatører. Det er lurt å starte med godt utstyr så man virker profesjonell, og det er ikke så mye som skal til. Kanskje er det bare en god mikrofon du trenger for å starte, et lydredigeringsprogram og en plattform der du kan lansere podcasten din. 

Man kan kjøp mikrofon på Danmusikk.no, hvis man er på jakt etter en god mikrofon. Det finnes mikrofoner som egner seg til dette i nesten alle prisklasser, ås man kan finne noe som passer til ens prisklasse og budsjett. 

Finn et tema og en plattform 

Det neste man må gjøre er jo selvfølgelig å finne ut av hva podcasten skal handle om. Det kan være alt mulig, og det kan være lurt å sjekke markedet litt for å se hva som finnes allerede innenfor det emnet du vil undersøke eller snakke om. Har du en spesiell erfaring eller ekspertise? Har du noen spennende gjester du kan invitere? Har du en hobby? Nisjer er in, og derfor kan du slå gjennom på et smalt marked med noe, som det ikke er så mye konkurranse på når det kommer til podcast.