rubiks kube

Rubiks kube er den ultimate hjernetrimmen

Rubiks kube er den ultimate hjernetrimmen

En rubiks kube er kanskje det største ikonet vi har for hjernetrim. Det er på mange måter et symbol på en intelligenstest, men det mange ikke vet, er at det er utrolig morsomt og utfordrende å prøve å løse en rubiks kube. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Begynn i det små

Hjernetrim er sunt. Det holder nemlig hjernen våken, og man kan også utvikle nye egenskaper når man utfordrer hjernen og lærer nye ting. Men det handler også om vedlikehold, det er derfor du hører så mye snakk om hjernetrim. Alt som gir hjernen en oppgave som tvinger den til å danne nye hjernebaner, er hjernetrim, og her er rubiks kube helt suveren. Det er både en morsom og spennende måte å begi seg ut på hjernetrim, og det smarteste er at man kan ta den med seg overalt. 

Det kan være en god ide å starte med en enkel kube, så man kan lære seg prinsippet og forstå koden bak å løse rubiks kuben. Det finnes nemlig kuber i mange forskjellige størrelser og vanskelighetsgrader. Den kuben man som oftest ser, er den som er 3×3. 

Det kan kanskje være en god ide å starte med en rubiks kube 2×2, så kan man heller avansere til andre kuber etterhvert, når man har knekt koden og lært seg hvordan man løser koden. 

Felles for alle kubene, er at man skal dreie sidene til de er ensfargede. Det krever en spesiell teknikk og tenkemåte. 

Lær deg å knekke koden 

Akkurat som med matematiske problemer, krever det å løse en rubiks kube at man forstår hvordan man skal løse den, og tenke flere trekk frem for å få kuben til å gå opp. Det er heldigvis mulig å lære mange innfallsvinkler til ‘problemet’ på nettet, og det finnes et utall smarte ressurser og videoer som kan hjelpe deg godt i gang, uansett hvilken kube du starter med.