vask af lakeret trægulv

Tips til deg som vil vedlikeholde boligen

Tips til deg som vil vedlikeholde boligen

editorial

Det er viktig å vedlikeholde hjemmet så det kan se pent ut i mange år, men hva skal man egentlig tenke på og hvordan gjør man det? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Får tingene dine riktig pleie?

Vi er svært opptatt av å vaske tøy ordentlig, sende til rens og gi riktig behandling for ikke å ødelegge noe, men er vi like omhyggelige når det kommer til vedlikehold av ting i hjemmet? Det er ikke alltid tilfellet, og derfor kan det være en god ide å se litt nærmere på noen grep man kan ta for å sikre at tingene man har får den helt riktige pleien. Det er mange måter å ta vare på ting på.

vask af lakeret trægulv

Det er jo sånn at det sliter å bo i en leilighet eller et hus, og selv om man har malt for ti år siden, så er det kanskje på høy tid å gå over igjen for å vedlikeholde resultatet. Det gjelder kanskje spesielt i våtrom, der det er svært viktig at malingen beskytter mot fukt.

Det er også lurt å vedlikeholde tekstiler som sofaer, madrasser og gardiner, så man kan ha disse i mange år. Man kan også sørge for å rense tepper – og selvfølgelig vedlikeholde alt gjennom jevnlig rengjøring. Da er det også lettere å oppdage ting som kanskje trenger å gjøres. Det er jo gjerne sånn at man kan bli litt husblind, og dermed ikke helt få med seg hva som skal ordnes i hjemmet, fordi man venner seg til hvordan det ser ut. 

Få profesjonelle råd

Gulvkanonen kan hjelpe deg med profesjonelle råd til vedlikehold av ting som trapper og gulv. Dette er spesielt smart for deg som har gulv og treverk som kanskje trenger en spesiell behandling du ikke er klar over. Er det kanskje på tide å lakkere på nytt? Hvordan skal man vaske de lakkerte gulvene? Alt dette kan du få gode råd til.