ukulele

Ukuleler for ethvert behov

Ukuleler for ethvert behov

Selvom ukulelen kanskje ligner på en liten gitar, så er den i virkeligheten noe helt annet. Både historien og lyden skiller seg nemlig ut fra en gitar, og i dag har ukulelen virkelig fått status i musikkverdenen med sin helt unike lyd.

Lyse toner fra Hawaii

Den nøyaktige historien om ukulelens opprinnelse er ikke kjent, men man vet at instrumentet har dype røtter i musikken fra Hawaii. Og tenker man på tradisjonell musikk fra Hawaii, så kan man ikke unngå å tenke på lyse toner og en lett lyd. Det er presis dette du får med en ukulele.

De fire strengene skaper en helt spesiell lyd som er lett, enkel og ren. Derfor er instrumentet veldig lett å kjenne igjen på lyden. Av denne årsak egner ukulelen seg heller ikke spesielt bra til bruk sammen med mange tunge, dominerende instrumenter. Her vil du rett og slett ikke legge merke til den, og den bør i stedet brukes alene eller sammen med andre lette instrumenter.

Perfekt for barn og ungdommer

Har du et barn som interesserer seg for musikk og vil prøve et nytt instrument, da er ukulenen helt opplagt av flere årsaker. Det er nemlig et instrument som er ganske lett å starte med, og det går fort å lære seg en sang eller to. Du kan eksperimentere og lære nye teknikker, og derfor blir det fort mye moro med en ukulele – også selvom barna ikke har erfaring med musikk fra tidligere.

En annen fordel er at ukulelen har en spesiell lyd som er utrolig populær akkurat nå. Derfor passer den til moderne musikk, og dette gjør det mer gøy for barna. 

Du kan finne ukuleler for både barn og voksne hos Danmusikk som tilbyr et imponerende utvalg av instrumenter for folk i alle aldersgrupper, og her er det noe for enhver smak.